Innovatera i dag

Det er snart 1 år siden firmalanseringen av Innovatera i Forskningsparken i Oslo. I tiden etter lanseringen har vi introdusert Lactoferrin Gold på det norske markedet. Det er mye som har skjedd siden jeg startet denne «gründer-reisen», og jeg er stolt over hva vi har klart å skape på så kort tid.

HVORFOR INNOVATERA

Innovatera ble fortsettelsen på masteroppgaven min ved Imperial College i London. Før denne prosjektoppgaven hadde jeg aldri hørt om laktoferrin, og jeg hadde forsåvidt heller aldri tenkt at jeg skulle våge å starte eget firma.

Det var gjennom prosjektoppgaven min at jeg ble introdusert for Dr. Naidu, som er en av de fremste forskerne i verden på laktoferrin-proteinet. Han har jobbet med laktoferrin i over 30 år, og vært nominert til Nobel-prisen i medisin for forskningen sin.

Som student fikk jeg i oppgave å kartlegge laktoferrin på verdensmarkedet, og se på hvordan dette unike proteinet blir brukt i ulike sammenhenger globalt. Etterhvert som jeg lærte mer om laktoferrin, skjønte jeg ikke hvorfor jeg aldri hadde hørt om det før. Jeg ble også overrasket da jeg fant ut at folk flest heller aldri hadde hørt om laktoferrin.

I andre deler av verden, som for eksempel i Kina, er laktoferrin en av ingrediensene som blir regnet som viktigst i morsmelkerstatning og er lovpålagt fra myndighetene. I USA er laktoferrin mye brukt som kosttilskudd for mage- og tarm og immunforsvaret.

Gjennom å lese erfaringer med laktoferrin som kosttilskudd i andre deler av verden, og ikke minst lytte til Dr. Naidu sin kunnskap, skjønte jeg at laktoferrin var noe som manglet i det norske markedet. Derfor bestemte jeg meg for å introdusere Lactoferrin Gold i Norge, med et mål om at så mange som mulig skulle få glede av produktet.

HVA BETYR “INNOVATERA”

Navnet vårt, Innovatera, er satt sammen av to latinske ord. Det første er «INNOVO» som betyr innovasjon eller fornyelse. Dette betyr at alt vi engasjerer oss i skal ha en nytteverdi og tilføre noe nytt i markedet. Det andre ordet kommer fra «TERRA» som betyr jord. For oss betyr dette at alle produktene vi jobber med skal ha naturlige ingredienser, og være produsert på en bærekraftig måte.

INNOVATERA I DAG

Til daglig holder vi til i Forskningsparken i Oslo, nærmere bestemt hos helseinkubatoren Aleap. I dette inspirerende miljøet utvikles selskapet vårt videre, og i årene som kommer ønsker vi å introdusere flere nye produkter i det norske markedet. De positive tilbakemeldingene vi får fra kunder gir motivasjon til å drive firmaet videre. Vi samarbeider med noen av verdens ledende forskere, som vil bistå i utviklingen av selskapet og produktene vi tilbyr våre kunder.

Etter at jeg først begynte å lære om laktoferrin og fordypet meg mer i dette har jeg alltid tenkt at dette er noe flere må få kunnskap om. Jeg føler meg trygg på at vi har et produkt av høyeste kvalitet, som mange kan ha glede av. Lactoferrin Gold nå er tilgjengelig hos noen av landets fremste helsekostforretninger.

Du finner nyheten i hylla blant etablerte merkevarer, og det er vi veldig stolte av.  

1541586310279

Kontakt oss