LAKTOFERRIN

OM LAKTOFERRIN

HVA ER LAKTOFERRIN?

19

Laktoferrin er et jernbindende protein med blant annet bakterie- og virushemmende effekt og betennelsesdempende effekt.

HVOR FUNGERER LAKTOFERRIN?

18

Laktoferrin er viktig for immunforsvar, jernopptak, fordøyelse og næringsopptak.

LACTOFERRIN GOLD

20

Lactoferrin Gold® er et kosttilskudd av bioaktivt laktoferrin-protein kombinert med sink, C-vitamin, betaglukan, inulin og gurkemeie.

DET UNIKE LAKTOFERRIN-PROTEINET

DET UNIKE PROTEINET

HVA ER LAKTOFERRIN?

Laktoferrin er et protein som finnes naturlig i kroppen til mennesker og andre pattedyr. Proteinet produseres i celler som finnes i slimhinner og kroppsvæsker. Laktoferrin har mange funksjoner. Proteinet styrker immunforsvaret, det er betennelsesdempende og det er en buffer mot bakterier, sopp og virus. Det er de jernbindende egenskapene i laktoferrin som gir den antimikrobielle effekten. Flere typer bakterier bruker jern som næring, og laktoferrin binder dette jernet. I tillegg bindes mineraler som sink, kopper og mangan.

STUDIER
Untitled design (86)

BASERT PÅ MER EN 30 ÅRS FORSKNING

5
HISTORIEN TIL LAKTOFERRIN

Laktoferrin ble første gang påvist i 1939, men det var ikke før på 1960-tallet at laktofferin ble isolert og renset fra kumelk og morsmelk. Det ble vist at laktoferrin var det jernbindende proteinet det fantes mest av i morsmelk.

Tidlig i laktoferrin-forskningens historie ble det konstatert at proteinet lignet transferrin, et jernbindnene protein.Transferrin finnes i blodplasma, er kjent for å transportere jern og er samtidig viktig for opptaket av dette nødvendige mineralet. Likheten mellom transferrin og laktoferrin fikk forskerne til se nærmere på sammenhengen mellom jernopptak og regulering av mikrobiell vekst.

Siden den gang har det vært gjennomført store mengder studier, fra hvordan proteinet ser ut og fungerer, til hvilke funksjoner det har i kroppen. Manglende kunnskap om hvilken funskjon proteinet har, er noe som har drevet forskningen framover. Forskerne har blant annet undret seg over proteinets næringsverdi hos spebarn, rolle i kroppens jernopptak, funksjon i immunforsvaret og evne til å hindre bakteriell og annen mikrobiell vekst.

STUDIER
6
5
7

OM JERNOPPTAK

Jernopptaket skjer når jern fra maten vi spiser blir tatt opp i tarmen. Laktoferrin har sterke jernbindende egenskaper og transporterer jern fra tarmen, og har derfor en viktig rolle i jernopptaket.

Les mer

OM MAGE OG TARM

En tarm i ubalanse kan forårsake problemer med næringsopptak og fordøyelse. Laktoferrin fremmer veksten av gode bakterier og hemmer  veksten av dårlige baktier, og har bakterie- og virushemmende egenskaper.

Les mer

OM INNOVATERA

Innovatera er et startup-selskap som til daglig holder til i Forskningsparken. Innovatera jobber for å introdusere innovative helseteknologier i det norske markedet i samarbeid med verdensledende forskere.

Les mer

FOR HELSEPERSONELL

Laktoferrin-proteinet er blitt forsket på gjennom flere tiår. Forskningen på laktoferrin er handler i stor grad om proteinets betennelsesdempende og antibakterielle egenskaper.

Les mer